Σουδάν: Τουλάχιστον 52 νεκροί από τις πλημμύρες

Χαρτούμ, Πρωτεύουσα του Σουδάν
Φώτο Αρχείου / Χαρτούμ, Πρωτεύουσα του Σουδάν

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Σουδάν από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια από την έναρξη της περιόδου των βροχών τον Μάιο, μετέδωσε το Σάββατο κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Στη χώρα, συνήθως είναι σφοδρές οι βροχοπτώσεις μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, όπου οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές πλημμύρες που προκαλούν ζημιές στα σπίτια, τις υποδομές και τις συγκομιδές.

«Συνολικά 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 25 τραυματίστηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών και των πλημμυρών» από την αρχή της περιόδου των βροχών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο SUNA, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας.

Ο αξιωματούχος είπε ότι 5.345 σπίτια καταστράφηκαν και άλλα 2.862 υπέστησαν ζημιές σε όλη τη χώρα. Δημόσια κτίρια, καταστήματα και γεωργικές εκτάσεις επλήγησαν επίσης.

Οι Πολιτείες του Νείλου, του Νότιου Νταρφούρ, του Βόρειου Κορντοφάν, του Νότιου Κορντοφάν είναι από τις πλέον πληγείσες, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...