Σουηδία: Ανακοίνωσε την αποστολή έως 10 αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Σουηδία θα παραδώσει έως 10 άρματα μάχης Leopard 2 και αντιαεροπορικά συστήματα HAWK στην Ουκρανία στο πλαίσιο του 11ου πακέτου υποστήριξης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας.

«Τα σουηδικά άρματα μάχης ενισχύουν τη συμβολή άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε Leopard 2. Ο συντονισμός της υποστήριξης συνεχίζεται με τους διεθνείς εταίρους που προσφέρουν Leopard 2 ή άλλα άρματα μάχης», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο υπουργός ’Αμυνας Πολ Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εντατική φάση και πως η Σουηδία θα «κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει αυτήν τη στρατιωτική βοήθεια το ταχύτερο δυνατό».

Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει στο Κίεβο επιπλέον τέσσερα άρματα μάχης τύπου Leopard 2 Α6.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός ’Αμυνας Μπόρις Πιστόριους έλαβε την απόφαση κατόπιν συνεννόησης με τους στρατιωτικούς, καθώς τα άρματα θα δοθούν από τα αποθέματα της Bundeswehr. «Με αυτή την απόφαση, μαζί με τους Πορτογάλους και τους Σουηδούς εταίρους μας, είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε ένα μικτό ουκρανικό τάγμα», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Συνολικά, η Γερμανία έχει δεσμευθεί να προσφέρει στην Ουκρανία 18 άρματα μάχης Leopard 2A6.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...