Σούνακ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας κατά της βάρβαρης αεροπορικής επίθεσης, επισήμανε ο Ρίσι Σούνακ, κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ουκρανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Ζελένσκι όπου επιβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παράσχει ένα σημαντικό νέο πακέτο αεράμυνας για να βοηθήσει στην προστασία των αμάχων της Ουκρανίας και των κρίσιμων εθνικών υποδομών από ένα έντονο μπαράζ ρωσικών επιδρομών.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε: «Είμαι περήφανος για το πώς στάθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ουκρανία από την αρχή. Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρνουν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις στο έδαφος, οι άμαχοι βομβαρδίζονται βάναυσα από αέρος. Σήμερα παρέχουμε νέα αεροπορική άμυνα, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού αντι-drone, και ενισχύουμε την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον κρύο, σκληρό χειμώνα που ακολουθεί».

Το πακέτο αμυντικής βοήθειας των 50 εκατομμυρίων λιρών περιλαμβάνει 125 αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ραντάρ και δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Δείτε ακόμα...