Σρέντερ: «Δεν εγκαταλείπω τον διάλογο με τον Πούτιν»

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ δέχεται σφοδρές επικρίσεις στη Γερμανία διότι διατήρησε τις επαφές του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν , τον οποίο χαρακτηρίζει προσωπικό του φίλο. Απόψεις, που αντανακλούν τμήματα του γερμανικού κεφαλαίου που συνεργάζονται με τη Ρωσία ή πλήττονται από τις κυρώσεις.

Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ο άλλοτε καγκελάριος των σοσιαλδημοκρατών (SPD), ξεκαθάρισε στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ότι θα συνεχίσει τις επαφές του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με τον διάλογο για τις παραδόσεις οπλισμού –ειδικά βαρέων όπλων– από τη Γερμανία στην Ουκρανία, ο κ. Σρέντερ διερωτήθηκε «γιατί επικεντρωνόμαστε στις παραδόσεις όπλων;»

Εξήγησε πως δεν πιστεύει πως υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύρραξη στην Ουκρανία. Ο πόλεμος αυτός «μπορεί να τελειώσει μόνο με διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Η τύχη των στρατιωτικών και του άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία μπορεί να καλυτερέψει μόνο εάν εξευρεθεί διπλωματική λύση». Τον Μάρτιο, ο κ. Σρέντερ ταξίδεψε στη Μόσχα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας. «Το ερώτημα ποια μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή η λύση μπορεί να αποσαφηνιστεί μόνο μέσω διαπραγμάτευσης», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός εξέφερε την άποψη ότι η αποτυχία των διαπραγματεύσεων που διεξήχθησαν μέχρι τώρα οφείλεται κυρίως στην ουκρανική πλευρά.

Παράλληλα, έχουν υπάρξει ήδη προσπάθειες αποπομπής του Γκέρχαρντ Σρέντερ από το SPD.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...