Σρι Λάνκα: Δυνάμεις καταστολής εμπόδισαν διαδήλωση για την οικονομική κρίση

Δυνάμεις καταστολής της Σρι Λάνκα διέλυσαν διαδήλωση ενάντια στην οικονομική κρίση
Δυνάμεις καταστολής της Σρι Λάνκα διέλυσαν διαδήλωση ενάντια στην οικονομική κρίση

Όλο και περισσότεροι πολίτες είναι αγανακτισμένοι από την οικονομική ανέχεια με αποτέλεσμα να στρέφονται κατά της κυβέρνησης, έχοντας στο πλευρό τους την αντιπολίτευση που εκμεταλλεύεται πολιτικά την κατάσταση στη χώρα.

Αστυνομικοί εμπόδισαν μία προγραμματισμένη διαδήλωση που επιχείρησε να κάνει η αντιπολίτευση εναντίον του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα, σήμερα Κυριακή, 3 Απριλίου.

Την ίδια ώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μπλοκαρισμένα στη Σρι Λάνκα.

Πριν τεθεί σε εφαρμογή αυτός ο αποκλεισμός, ανώνυμοι ακτιβιστές είχαν απευθύνει μέσω του Ίντερνετ εκκλήσεις για νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα, σε συνδυασμό με hashtags εχθρικά προς την εξουσία, όπως #GoHomeRajapaksas («Έξω οι Ρατζαπάκσα»). «Μην αποθαρρυνθείτε από τα δακρυγόνα, πολύ σύντομα θα ξεμείνουν από δολάρια για να τα ξαναπρομηθευτούν», καλούσε χθες, Σάββατο, μια ανάρτηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι, με επικεφαλής βουλευτές της αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά από την κατοικία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σατζίτ Πρεμαντάσα και άρχισαν να κατευθύνονται προς μία από τις πλατείες του Κολόμπο, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει μέχρι αύριο, Δευτέρα. Όμως γρήγορα εμποδίσθηκαν από μια μεγάλη ομάδα στρατιωτικών και αστυνομικών, οι οποίοι έφεραν αυτόματα τουφέκια, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...