Σρι Λάνκα: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από την πυρκαγιά στο δεξαμενόπλοιο «New Diamond»

Δεξαμενόπλοιο
Φώτο Αρχείου

Ένας ναυτεργάτης νεκρός και ένας τραυματισμένος είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του με σημαία Παναμά ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «New Diamond» την ώρα που το δεξαμενόπλοιο έπλεε 35 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σρι Λάνκα.

Ο νεκρός ναυτεργάτης και ο τραυματίας είναι Φιλιππινέζοι. Οι υπόλοιποι ναυτεργάτες, σύμφωνα με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, φέρεται να είναι καλά στην υγεία τους και έχουν επιβιβαστεί σε παρακείμενα πλοία.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης από το μηχανοστάσιο και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλα μέρη του πλοίου. Ο Ιντικα ντε Σίλβα, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας «Indian Oil Corp», σε δηλώσεις του στο «Ρόιτερς» ανέφερε ότι «ο αγνοούμενος Φιλιππινέζος ναύτης θεωρείται νεκρός» και επικαλούμενος μαρτυρίες μελών του πληρώματος που διασώθηκαν ανέφερε ότι «τραυματίστηκε άσχημα όταν εξερράγη λέβητας» στο μηχανοστάσιο.

Ο τραυματίας έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Σρι Λάνκα. Από το υπόλοιπο πλήρωμα, 19 , ανάμεσά τους και 3 Ελληνες, παραλήφθηκαν από παρακείμενο δεξαμενόπλοιο. Ο πλοίαρχος και ο αντλιωρός, επίσης Έλληνες, παραλήφθηκαν από πολεμικό πλοίο το οποίο παρέμενε δίπλα στο τάνκερ, συμμετέχοντας στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το δεξαμενόπλοιο ανήκει στην εταιρεία «New Shipping Ltd.» του ομίλου Πολέμη. Με 23 ναυτεργάτες πλήρωμα, ανάμεσα στους οποίους και 5 Έλληνες, είχε αποπλεύσει από λιμάνι του Κουβέιτ, φορτωμένο με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου, και είχε προορισμό το λιμάνι Παραντίπ της Ινδίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...