Στ. Πέτσας: Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου

Πέτσας
Πηγή: Eurokinissi

Την παράταση μέχρι τις 4 Μάη των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό που ισχύουν έως τις 27 Απρίλη ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή, θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο. Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα», δήλωσε ο Στ. Πέτσας, ενόψει του σχεδίου που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενος το «υψηλό αίσθημα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας» που επέδειξαν οι Έλληνες, το οποίο όμως δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για την ανάληψη των δικών της ευθυνών, τόνισε πως «μένοντας στον ίδιο δρόμο, σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κανονικότητα, όπου πολλές συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων θα έχουν αλλάξει».

Αναφορικά με τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός θα επιμείνει πως σε μια ευρωπαϊκή οικονομία με υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος «δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις».

Σε σχέση με την απόσυρση της τηλεκατάρτισης για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, δήλωσε πως «όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου μπορεί να γίνονται και αστοχίες», προσθέτοντας πως «σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται». Ερωτηθείς εάν ο υπουργός Εργασίας εξακολουθεί να απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού απάντησε καταφατικά. 

Δείτε ακόμα...