Στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» το έριξε – ξανά- ο Κ. Μητσοτάκης

Πηγή: Eurokinissi

Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» επιστράτευσε ξανά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να δικαιολογήσει τις τεράστιες ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων και την επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.

«Από τη μια, μια πολύ καλή τουριστική περίοδος, καθώς φαίνεται με έσοδα ρεκόρ για την ελληνική οικονομία», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας ποια είναι η πραγματική έγνοια της κυβέρνησης, τα κέρδη δηλαδή των μεγάλων ομίλων. «Από την άλλη, όμως, ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι από πλευράς κρίσεων που αφορούν την Πολιτική Προστασία, με πολύ δύσκολες πυρκαγιές, κυρίως η πυρκαγιά στον Έβρο ήταν η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη πυρκαγιά που είχαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι σήμερα «αντιμετωπίζουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο το οποίο εστιάζεται αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία και τον Βόλο, αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και κάνω και πάλι μια έκκληση -και από δω- σε όλους τους πολίτες να υπακούν στις εντολές της Πολιτικής Προστασίας», δηλαδή την πρωτοφανή διαταγή της αστυνομίας για απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου και σε όλη την γύρω περιοχή, σε συνέχεια της λογικής του «ο σώζων εαυτό σωθήτω» του 112.

Είπε ακόμα ευθαρσώς ότι απαιτείται «συστράτευση όλης της κοινωνίας και ολόκληρου του κράτους σε όλα τα επίπεδα» γιατί όλα δείχνουν ότι «τα ανέμελα καλοκαίρια έτσι όπως τα ξέραμε ή όπως υπήρχαν ενδεχομένως στο φαντασιακό μας υποσυνείδητο θα πάψουν να υπάρχουν και τα καλοκαίρια που θα έρχονται από δω και στο εξής, η πιθανότητα είναι ότι θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...