Στα ανοιχτά της Αττάλειας πάει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν»

Το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» στο λιμάνι της Μερσίνης

Στο ανοιχτά της Αττάλειας, θα κατευθυνθεί το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Μιλώντας στην τελετή απόπλου του πλοίου, στο λιμάνι Τασουτσού στην επαρχία Μερσίν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το πλοίο θα διεξάγει γεωτρήσεις στο πηγάδι Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα από την πόλη Γκαζί Πασά, στα ανοιχτά του κόλπου της Αττάλειας.

«Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό». 

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, το γεωτρύπανο «είναι το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας». Συμπλήρωσε πως στόχος του είναι να θέσει το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην «υπηρεσία του έθνους το επόμενο έτος».

«Σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες στα 10 πηγάδια που απαιτούνται για το πρώτο στάδιο του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας και να θέσουμε το φυσικό αέριο ερχόμενος από εδώ στην υπηρεσία του έθνους μας το 2023» είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: Anadulu

Δείτε ακόμα...