Στα ΗΑΕ μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας για την “ενίσχυση” της διμερούς στρατηγικής συνεργασίας

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ / Πηγή: Eurokinissi

Με τον Εμιρατινό ομόλογό του σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν θα συναντηθεί σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Είναι η τέταρτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στα Εμιράτα από ανάληψης καθηκόντων του, γεγονός που υποδηλώνει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο κρατών, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως αναφέρεται, αναμένεται να βρεθεί η διμερής στρατηγική συνεργασία, στη συνέχεια της υπογραφής της Συμφωνίας σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας τον περασμένο Νοέμβριο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα, καθώς και οι ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο.

Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΑΕ κουμπώνουν ακριβώς πάνω στον ευρωατλαντικό σχεδιασμό ανάσχεσης της επιρροής άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων στην ευρύτερη περιοχή, με την κυβέρνηση να σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι εκείνη είναι ο «προτιμώμενος εταίρος» του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμπου-Ντάμπι, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί επίσης τους νέους χώρους της ελληνικής πρεσβείας.

Δείτε ακόμα...