Στα μέτρα των στόχων του κεφαλαίου οι ανακοινώσεις των αστικών κομμάτων για την σημερινή ημέρα

Βουλή
Πηγή: EUROKINISSI

Ως συνήθως, τα αστικά κόμματα επέλεξαν να φέρουν το μήνυμα της σημερινής επετείου στα μέτρα των κομματικών τους επιδιώξεων, αλλά κυρίως στα μέτρα των «εθνικών» στόχων του κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, επιχείρησε να ενισχύσει το ευρωατλαντικό αφήγημα, λέγοντας πως η σημερινή ημέρα «έρχεται να υπογραμμίσει πως η δοκιμασία της Δημοκρατίας μπορεί να αλλάζει μορφές», καθώς «ο αυταρχικός δεσποτισμός επιτίθεται σήμερα στην ελεύθερη πολιορκημένη Ουκρανία». Ενώ δεν παρέλειψε να ξιφουλκήσει κατά του «λαϊκισμού» που «διακινεί ξανά δήθεν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. Προτείνοντας ανύπαρκτες λύσεις σε υπαρκτές προκλήσεις». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η εμπειρία των Ελλήνων από εκείνη την φριχτή ημέρα που ξεκίνησε στις 21 Απριλίου του 1967 δεν έχει ξεχαστεί. «Είμαστε υποχρεωμένοι να παραμένουμε για πάντα στο πλευρό των λαών όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν με τη βία συνθήκες συνταγματικής αλλαγής, ανελευθερίας και μεταβολές συνόρων», πρόσθεσε, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς το αντίθετο όταν στηρίζει με τα μπούνια τις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, σημείωσε από την πλευρά της πως η 21η Απρίλη «μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία δεν αποτελεί αυτονόητη ή φυσική κατάσταση του πολιτικού και κοινωνικού βίου και ότι η συνεχής υπεράσπισή της είναι χρέος όλων μας».

Δείτε ακόμα...