ΣτΕ: Απορρίφθηκαν προσφυγές κατά των υποχρεωτικών self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συμβούλιο της Επικρατείας
Φώτο Αρχείο / Συμβούλιο της Επικρατείας / Πηγή: Eurokinissi

Για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος», το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε την αίτηση γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για τον υποχρεωτικό διαγνωστικό έλεγχο (self test) νόσησης από COVID-19.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 50 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί και ζητούσαν να ανασταλεί η από 18.5.2021 υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου από COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 135/2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε όλους τους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Στην δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι «το επίδικο μέτρο εξυπηρετεί επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, συνιστάμενοι στην προστασία της δημόσιας υγείας κατά την (πρόσφατη) επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων υπό συνθήκες πανδημίας, οι οποίοι κωλύουν την χορήγηση της αιτουμένης αναστολής».

 Η κύρια αίτηση ακύρωσης των γονέων και εκπαιδευτικών έχει συζητηθεί στο ΣτΕ στις 22 Ιουνίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...