Στεφανοβίκειο: Συνεκπαίδευση σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ

Συνεκπαίδευση Ελλάδας - ΗΠΑ σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβίκειου Βόλου
Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβίκειου Βόλου

Ακόμη μία συνεκπαίδευση ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από την Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023 σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Στεφανοβίκειου Βόλου.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό και μέσα της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) ως εξής:

●   Προσωπικό της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ).

●   1 Ελικόπτερο (Ε/Π) AH-64A και 1 Ε/Π AH-64D.

Από πλευράς Η.Π.Α., στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ανάπτυξης των στοιχείων της 3rd Combat Aviation Brigade (3rd CAB) στο Στεφανοβίκειο  και της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α. (Mutual Defence Cooperation Agreement  – MDCA), συμμετείχαν 5 Ε/Π UH-60 Black Hawk.

Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές πτήσεις Ε/Π σε ορεινό περιβάλλον μεγάλου υψομέτρου σε συνδυασμό με αεροκίνητες ενέργειες ημέρα και νύχτα, και εκπαίδευση στην καταρρίχηση από Ε/Π με την τεχνική rappel. Τα αντικείμενα αυτά, συνέβαλαν, κατά το ΓΕΕΘΑ στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Δείτε ακόμα...