Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προσκλήθηκε ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε «μια μελλοντική σύνοδο κορυφής» των «27», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πηγές κάνουν λόγο για πιθανή άφιξή του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, για να συζητηθεί, κυρίως, η εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία και η αλληλεγγύη της ΕΕ προς το Κίεβο.

Ο Σαρλ Μισέλ «προσκάλεσε τον Ζελένσκι να μετάσχει αυτοπροσώπως σε μια μελλοντική σύνοδο κορυφής (της ΕΕ). Για λόγους ασφαλείας, δεν θα αποκαλυφθεί καμιά πληροφορία», έγραψε στο Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του Μισέλ.

Ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές έκαναν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για πιθανή επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Εάν αυτή επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...