Στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα τα νομοσχέδια για τα 12 μίλια στο Ιόνιο και τα Rafale

EUROKINISSI

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τον «καθορισμό του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και των Ιονίων Νήσων μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί με την διαδικασία του «επείγοντος» και το νομοσχέδιο για την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Και τα δύο αυτά θέματα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα εντάσσουν στο ευρύτερο «παζάρι» που γίνεται στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή, που οδηγούν στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το νομοσχέδιο για τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Αμυνας την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιανουαρίου, η δεύτερη ανάγνωσή του να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας έχει γνωστοποιήσει πως θα ασκήσει το δικαίωμα που έχει από τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 72) για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε να φανεί η «έκδηλη και πασιφανής απόλυτη πλειοψηφία».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμός των εργασιών της Βουλής το νομοσχέδιο για τα Rafale θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Αμυνας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου και η επεξεργασία του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (σε τρεις όμως συνεδριάσεις). Στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...