Στην Άγκυρα αύριο ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Άγκυρα- Τουρκία

Επίσκεψη στην Άγκυρα ξεκινά αύριο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάγιο, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης που του απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στον απόηχο και της πρόσφατης ελληνοϊταλικής συμφωνίας για τον καθορισμό ΑΟΖ.

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθούν – σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ – «οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας – Ιταλίας και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας», όπως και «οι τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις». Ξεχωριστό βάρος, σχολίαζαν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα έχουν οι εξελίξεις στη Λιβύη και οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην τουρκική πρωτεύουσα βρέθηκε χτες και ο Ιρανός ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ, σημειώνοντας πως «θεώρησα απαραίτητο ένα ταξίδι στην Τουρκία για να συζητήσω τις οικονομικές σχέσεις μας, τη συνεργασία στην Ενέργεια και περιφερειακά ζητήματα», ενώ από τη μεριά του ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι για η «σταθερότητα στο Ιράν» αποτελεί σημαντικό θέμα για την Αγκυρα, η οποία σκοπεύει να συνεργαστεί με την Τεχεράνη σε όλα τα πεδία, συμπεριλαμβανομένης της διευθέτησης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...