Στην Αθήνα η 7η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ

Συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Άμυνας, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η 7η Σύνοδος των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ διεξάγεται από την Τρίτη έως την Πέμπτη, 9-11 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε άλλο ένα δείγμα του ρόλου που διεκδικεί η ντόπια αστική τάξη στην υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών.

΄Έχουν προηγηθεί η Σύνοδος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΔ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, που έγινε στην Αθήνα 17 -18 Νοεμβρίου, και το Συμπόσιο Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ για το 2021, που έγινε την προηγούμενη βδομάδα, στο ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα.

Στην Σύνοδο συμμετέχουν 28 αρχηγοί στρατών ευρωπαϊκών κρατών και ο διοικητής της USAREUR-AF (Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής), στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι. Δεν συμμετέχουν Ρωσία και Τουρκία.

Επισήμως η Σύνοδος «αποτελεί πεδίο ανταλλαγής ιδεών και απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των ηγεσιών των στρατών των κρατών – μελών της ΕΕ αλλά και άλλων δομών, όπως ο αμερικανικός στρατός στην Ευρώπη και την Αφρική».

Το κύριο θέμα της Συνόδου είναι «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκοί στρατοί και οι τρόποι αντιμετώπισής τους».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...