Στην εκπαιδευτική άσκηση «VOLFA 2020» συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία

Στην εκπαιδευτική άσκηση «VOLFA 2020», που διεξήχθη από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στην 118 Αεροπορική Βάση στο Mont-de-Marsan της Γαλλίας, συμμετείχε η Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις από την Γαλλία, την Ισπανία, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. Η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με τέσσερα αεροσκάφη F-16 της 347 Μοίρας από την 111 Πτέρυγα Μάχης και ανάλογο προσωπικό υποστήριξης.

Συνολικά εκτελέστηκαν περισσότερες από 20 αποστολές composite air operations (COMAO), σε σενάρια εναέριας υπεροχής, αναγνώρισης, εκδίπλωσης και προστασίας δυνάμεων και CSAR, ημέρα και νύχτα.

Την αεροπορική βάση επισκέφτηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, General Philippe Lavigne.

O Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε σε πτήση ζεύγους αεροσκαφών Rafale, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις επιδόσεις του αεροσκάφους, εκτελώντας σενάρια αναχαιτίσεων με όλα τα όπλα Αέρος – Αέρος, κλειστής αερομαχίας (dogfight), ακροβατικών καθώς και χαμηλή ναυτιλία μάχης με terrain following και προσβολή στόχων εδάφους. Επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της Dassault Aviation όπου του έγινε επίδειξη των μέσων εκπαίδευσης Ιπταμένων και Τεχνικών. Επίσης, εκτέλεσε πτήση με τον εξομοιωτή πτήσεων (Flight Simulator) του Rafale.


Δείτε ακόμα...