Ινδονησία: Ο στρατός θα επιτηρεί τα μέτρα για τον κορονοϊό

Τζακάρτα Ινδονησία
Φώτο αρχείου, Τζακάρτα, Ινδονησία

Η Ινδονησία αποφάσισε την ανάπτυξη 340.000 στρατιωτών όπου, μαζί με την αστυνομία, θα επιτηρεί τα μέτρα κατά του COVID-19 όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά την οικονομία της μετά το λοκντάουν.

Ο Αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Marshal Hadi Tjahjanto δήλωσε πως ο στρατός θα διασφαλίσει τη μετάβαση της χώρας στη “νέα κανονικότητα”. “Θα είναι παρών σε δημόσιους χώρους όπου συναθροίζονται άνθρωποι, όπως εμπορικά κέντρα, αγορές και τουριστικά θέρετρα.” είπε στους δημοσιογράφους.

Η Ινδονησία με πληθυσμό 270 εκατομμυρίων κατοίκων έχει μέχρι στιγμής 23.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.391 θανάτους.

Σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η χωρητικότητα εμπορικών κέντρων και σούπερ μάρκετ έχει μειωθεί στο μισό. Ο πρόεδρος Joko Widodo δήλωσε πως τα μέτρα αυτά θα προστατέψουν την δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας.

“Θέλουμε να είμαστε παραγωγικοί και ασφαλείς από τον COVID-19” είπε. Ενώ συμπλήρωσε πως “Στη νέα κανονικότητα, ο στρατός και η αστυνομία θα επιβλέπουν τα πλήθη ώστε να παραμένουν πειθαρχημένα.”

Το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση της χώρας είχε δεχθεί αυστηρή κριτική από τους ειδικούς της δημόσιας υγείας για την καθυστέρηση της στη λήψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πηγή: aljazeera.com

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...