Στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο ο Ερντογάν

Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Παραλία Βαρωσίων, περίκλειστη πόλη Αμμοχώστου, Κύπρος – Πηγή: Twitter

Ακόμη μία κίνηση προκλητικότητας έδειξε η Τουρκία σήμερα, καθώς με διάγγελμα, ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε τον εορτασμό της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στον οποίο θα δώσει το παρόν και ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πιο συγκεκριμένα, στα κατεχόμενα θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπροστά στον εορτασμό της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Ο Πρόεδρος θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στη Λευκωσία.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιουκ, ενώ κατόπιν ο Ερντογάν θα μεταβεί στην πόλη της Αμμοχώστου.

Με την επίσκεψη του Ερντογάν, θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι της Λευκωσίας από τις 9.30 το πρωί, ενώ το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Παράλληλα, στα κατεχόμενα βρίσκεται ήδη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για την επιτήρηση των εργασιών στο Βαρώσι.

Ο ίδιος ο Τσαβούσογλου ανήγγειλε την άφιξή του στα κατεχόμενα μέσω Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες. Γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα για τις προετοιμασίες για την επίσκεψη Ερντογάν και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Άλλη μια προκλητική κίνηση από την Τουρκία η οποία σταθερά, μεθοδικά και με συνέπεια, μέσω των πολιτικών της εκπροσώπων, ακολουθεί πλατιά πολιτική αμφισβήτησης συνόρων, αναθεώρησης συνθηκών, ευθεία παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, όπως στην περίπτωση των Βαρωσίων.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...