Στην Λιβύη ο Κ. Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα

Τρίπολη Λιβύη
Τρίπολη, Λιβύη. Φώτο Αρχείου

Επίσκεψη στη Λιβύη προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το “Βήμα”. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η επίσκεψη του Πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (η οριστική ημερομηνία θα καθοριστεί εντός των προσεχών 24ώρων).

Το ενδιαφέρον για τη Λιβύη είναι μεγάλο για όλες τις χώρες που έχουν ζωτικά συμφέροντα όπως η Γαλλία, η Αίγυπτος και η Τουρκία. Για το ελληνικό κεφάλαιο είναι καθοριστικής σημασίας οι “καλές σχέσεις” με τη νέα κυβέρνηση της Λιβύης, με τελικό στόχο την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έρχεται ως συνέχεια και της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον νέο Πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπέιμπα. Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) έχει αναλάβει ο πρώην πρεσβευτής της Λιβύης στην Αθήνα, ο Μοχάμεντ Μένφι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Βήματος”, ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται στην Τρίπολη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Παράλληλα, έχουν ήδη προχωρήσει οι εργασίες για την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...