Στην Τουρκία εγκαταστάθηκε ο γιός του Καντάφι μετά την αποφυλάκισή του στη Λιβύη

Ο Σαάντι Καντάφι

Ο Σαάντι Καντάφι, γιος του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, εγκαταστάθηκε στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης. «Η λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε από τον Σαάντι Καντάφι να εγκαταλείψει αμέσως τη Λιβύη μετά την απελευθέρωσή του. Ο Σαάντι Καντάφι επέλεξε να αναχωρήσει για την Τουρκία (…) Η άφιξή του οργανώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο εκπρόσωπός του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Haberler.com.

Κρατούμενος σε φυλακή της Τρίπολης από το 2014, ο Σαάντι Καντάφι, αποφυλακίστηκε την περασμένη Κυριακή μετά από εισαγγελική απόφαση την οποία χαιρέτισε η «μεταβατική» λιβυκή κυβέρνηση σαν κίνηση «εθνικής συμφιλίωσης». Αμέσως μετά την επελευθέρωσή του μετέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την άφιξη του Σαάντι Καντάφι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία είχαν ανακοίνωσε επίσης την επιθυμία τους να τον δεχθούν. «Η κοινή απόφαση όλων των εμπλεκόμενων μερών ήταν υπέρ της Τουρκίας. Ήταν πιο απλό από επιμελητειακή άποψη. Ο Σαάντι ήθελε και αυτός να αναχωρήσει για την Τουρκία και αυτό διευθετήθηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...