Στις 15 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής
Από τη δίκη της Χρυσής Αυγής / Πηγή: Eurokinissi

Στις 15 Ιουνίου θα αρχίσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής .

Η δίκη των κατηγορούμενων για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, με σειρά δολοφονικών ενεργειών ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015 και ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση και προσκόμματα στις 22 Οκτωβρίου 2020 με την απόφαση φυλάκισης των 39, από τους συνολικά 52 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, τα μέλη της διευθυντικής ομάδας Γιάννης Λαγός, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς και συγκατηγορούμενοι του και οι 10 καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης συνολικά 18 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 2 πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, 15 καταδικασθέντες πρωτοδίκως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβρη του 2013 και οι 4 καταδικασθέντες για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες το 2012 και οι 10 καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται πως οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής έχουν ζητήσει τον ορισμό της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών ως αποκλειστικού τόπου συνεδριάσεων της δίκης σε δεύτερο βαθμό, σε συνδυασμό με την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου (δικαστών, εισαγγελέων και αναπληρωτών) από τα υπόλοιπα δικαστικά τους καθήκοντα.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλλιεργατών έχουν στείλει σχετική επιστολή στην πρόεδρο και στα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών. Σε αυτήν, επιχειρηματολογούν για την καταλληλότητα της αίθουσας με βάση τη σημασία της εν λόγω δίκης και θυμίζουν ότι αρχικά αυτή ξεκίνησε στον Κορυδαλλό, με δυσκολίες, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εφετείο, όπου και ολοκληρώθηκε στον πρώτο βαθμό.

Να επισημανθεί ότι η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα και τελικά η υπόθεση παραγράφηκε. Ετσι, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής είναι ακόμα λιγότεροι για να υποστηρίξουν την καθημερινή διεξαγωγή της δίκης, σε σχέση και με τους δεκάδες συνηγόρους υπεράσπισης των ναζιστών εγκληματιών. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...