Ορκίζεται σήμερα το απόγευμα η νέα αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Η εναρκτήρια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, όπου ο προεδρεύων θα καταθέσει στα πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές και θα γνωστοποιήσει στο Σώμα τις επιστολές που έχουν αποστείλει στο Προεδρείο οι πολιτικοί αρχηγοί για το ποια από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν, επέλεξαν να κρατήσουν.
Στις 5 μ.μ., στην αίθουσα 151 της Βουλής, θα συνεδριάσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην οποία θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Αύριο, Δευτέρα θα γίνει η εκλογή του Προεδρείου της Βουλής και στη συνέχεια η Βουλή θα διαλυθεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.