Στις 7 Οκτώβρη η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις Φρεγάτες

EUROKINISSI

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας κύρωσης από την Ολομέλεια θα γίνει η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επί της πρόσφατα ανακοινωθείσας ελληνογαλλικής συμφωνίας για τις φρεγάτες και την αμοιβαία αμυντική συνδρομή των δύο χωρών.

Η συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το άρθρο 142Α του κανονισμού διαδικασίας «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση της Βουλής από την κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού, για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση». Στο ίδιο άρθρο του κανονισμού προβλέπεται να λάβουν τον λόγο και οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν δεν αλλάξει κάτι διαδικαστικά τα επόμενα 24ωρα, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, όταν δηλαδή η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση στην Ολομέλεια.

Δύο ημέρες νωρίτερα σχεδιάζεται να «περάσει» από συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Επισήμως, το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Δείτε ακόμα...