Στις ΗΠΑ καλούν φοιτητές να συμμετέχουν στις λεγεώνες της Ουκρανίας για να καλύψουν τα έξοδά τους!

Τις αντιπολιτευτικές κορώνες μεταξύ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ για να καλύψουν την ταύτισή τους στις αντιδραστικές αλλαγές στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Σημείωσε ότι και τα τρία κόμματα, συμφωνούν με τη στρατηγική της άρχουσας τάξης, τόσο σε θέματα οικονομίας, όσο και στα θέματα παιδείας, υγείας, γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας. Συμφωνούν με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που πιστά υλοποιούν αλλά και με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την προσαρμογή της εκπαίδευσης στην οικονομία της αγοράς. 

Αυτή η προσαρμογή της εκπαίδευσης, συνέχισε στόχο έχει την αναπαραγωγή φθηνού αναλώσιμου εργατικού δυναμικού, την εργαλειοποίηση της έρευνας για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και του ΝΑΤΟ καθώς και την προώθηση της ατομικής ευθύνης και στον τομέα της παιδείας, ώστε ν’ απαλλαχθεί το κράτος από τις δαπάνες.  

Ετσι, με το νομοσχέδιο, αναπαράγονται οι κοινωνικές ανισότητες, κάνετε την αδικία, νόμο ενώ οι φοιτητές που εργάζονται για να σπουδάσουν, δέχονται νέο πλήγμα στο δικαίωμά τους στη γνώση. 

Το νομοσχέδιο δεν θα φέρει την αναβάθμιση, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά την υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων, των οποίων μάλιστα θα συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση αλλά και η υποστελέχωσή τους. 

Δημιουργούνται πτυχία πολλαπλών ταχυτήτων, σημείωσε, με πολλά από αυτά να μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και τελικά διαμορφώνεται ένας τιμοκατάλογος πτυχίων ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός.  

Κατήγγειλε ακόμα τον αντικομμουνισμό που εκφράζει η κυβέρνηση, όταν ισχυρίζεται ότι μόνο η Ελλάδα και η Κούβα δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν στην χώρα μας λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, ιδιωτικά σχολεία και κολέγια. Οσον αφορά την Κούβα, ο Ν. Καραθανασόπουλος απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, είπε «τολμάτε και μιλάτε για την Κούβα, που παρά το πολύχρονο εμπάργκο από τις ΗΠΑ, έχει μία από τις καλύτερες σχολές Ιατρικής σε όλο τον κόσμο και την περίοδο του κόβιντ έστελνε μπριγάδες και βοήθεια σε άλλες χώρες, την ώρα που οι “ισχυροί” της γης τσακώνονταν για το ποιος θα πάρει τα εμβόλια και τις μάσκες;».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε και την υποκρισία των κομμάτων της αντιπολίτευσης που δηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο αλλά ζητούν την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. 

Καταλήγοντας, κατήγγειλε ότι εξαιτίας των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τα φαινόμενα στη Σουηδία νέων κοριτσιών που αναζητούν «sugar daddies» για να τους χορηγήσουν τις σπουδές, στις ΗΠΑ, σε Πανεπιστήμιο έχει αναρτηθεί κάλεσμα προς τους φοιτητές να συμμετέχουν στις στρατιωτικές λεγεώνες στην Ουκρανία για να καλύψουν τα φοιτητικά τους έξοδα! 

Μάλιστα, κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία με βάση τα οποία, οι φοιτητές στις ΗΠΑ χρωστούν 1,77 τρισ. δολάρια, στη Βρετανία 505 εκατ. λίρες, στην Ολλανδία 26 δισ. ευρώ. «Αφιερωμένο στους ευρωλιγούρηδες, αν θέλετε τα παιδιά μας να γίνουν κρέατα στις ΝΑΤΟϊκές μηχανές, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε» κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ. 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, στη διάρκεια της συζήτησης, παρενέβη και για το περιστατικό που κατήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης, ότι  περίπου 30 άτομα εμφανίστηκαν μπροστά από το σπίτι του και άφησαν μία σειρά από φυλλάδια τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, για το περιστατικό είπε τα εξής: «Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, διεξάγει την ιδεολογικοπολιτική του διαπάλη στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και της εναντίωσης στις ασκούμενες πολιτικές. Τέτοιου είδους ενέργειες, που μπορεί από κάποιους να θεωρούνται ακτιβιστικές, αλλά αφορούν την οικογένεια, δεν εκφράζουν το οργανωμένο λαϊκό εργατικό και φοιτητικό κίνημα. Δεν το βοηθάνε, αντίθετα θεωρούμε ότι αξιοποιούνται για τη συκοφάντησή του».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...