Στις ΗΠΑ, οι θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 πλησιάζουν τους 500.000

Στις ΗΠΑ στον 21ο αιώνα με τις τεράστιες επιστημονικο-τεχνικές δυνατότητες της εποχής μας, σ’ αυτήν την παγκόσμια καπιταλιστική δύναμη, οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας, πλησιάζουν πλέον το βαρύ ορόσημο των 500.000 θανάτων! Αποδεικνύοντας με ιδιαίτερα τραγικό τρόπο την απανθρωπιά του καπιταλισμού που λειτουργεί στη βάση του καπιταλιστικού κέρδους, όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.

«Είναι φρικιαστικό», συνόψισε ο ανοσολόγος Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Δεν είχαμε γνωρίσει τέτοιον παρά πριν από 100 και πλέον χρόνια, την περίοδο της πανδημίας (της επιλεγόμενης ισπανικής γρίπης) το 1918», θύμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αυτό είναι κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Σε δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμα για την περίοδο που πέθαναν τόσοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 στη χώρα ανερχόταν σε 498.786 σήμερα στις 02:00 (ώρα Ελλάδας).

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός είχε καταγραφεί στις ΗΠΑ πριν από έναν χρόνο, την 29η Φεβρουαρίου 2020. Δεν πέρασαν παρά τρεις μήνες ώσπου η χώρα να ξεπεράσει το όριο των 100.000 νεκρών. Το ορόσημο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο.

«500.000! Είναι σχεδόν 70.000 περισσότεροι από όλους τους Αμερικανούς που σκοτώθηκαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια περίοδο τεσσάρων ετών», υπογράμμισε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν.

Η εμπορευματοποίηση της υγείας, σε συνδυασμό και με το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει τη χώρα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα- όπου άφησε εκατομμύρια αμερικανούς χωρίς ρεύμα, εγκαταλελειμμένους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους ουσιαστικά- δυσκόλεψε επιπρόσθετα και τους εμβολιασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...