Στο Αιγαίο το Τσεσμέ και στο βάθος…διερευνητικές επαφές

Ελλάδα-Τουρκία
Φώτο Αρχείου / Πηγή : Eurokinissi

Εν μέσω παζαριών και διαλόγου με την Ελλάδα η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο καλά κρατεί καθώς η Τουρκία ανακοίνωσε με NAVTEX, έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο από τις 18 Φλεβάρη μέχρι και τις 2 Μάρτη.

Πρόκειται για έρευνες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε περιοχές μεταξύ της Λήμνου, της Σκύρου και της Λέσβου από το ερευνητικό πλοίο «Τσεσμέ».

Η αντιπαράθεση μέσω «επιστημονικών ερευνών» ανεβάζει την ένταση στα Ελληνοτουρκικά στο χώρο του Αιγαίου λίγο πριν από τον 62 γύρο των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα.

Στην ουσία ο στόχος παραμένει ίδιος για τις αστικές τάξεις των δυο χωρών, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και οι δίαυλοι του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα, για να βάλουν χέρι στον πλούτο της περιοχής.

Και ενώ η Ελληνικη Κυβέρνηση θεωρεί ότι δημιουργείται κλίμα καχυποψίας (sic), μετά την έκδοση Navtex από την Τουρκία, παράλληλα, φροντίζει να αξιοποιεί με κάθε τρόπο τις δικές της συμμαχίες προς όφελος της αστικής τάξης, ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η αποστολή της Φρεγάτας «Ύδρα» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία των «Διεθνών Εκθέσεων Αμυντικού Υλικού IDEX & NAVDEX 2021″ εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Παράλληλα την ίδια στιγμή που η τουρκική αστική τάξη απλώνει όλες τις διεκδικήσεις της στο τραπέζι, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ αντιμετωπίζουν τα Ελληνοτουρκικά με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών στην περιοχή, ενώ σε κάθε τους ανακοίνωση μιλούν για «αμφισβητούμενες περιοχές», για «αμφισβητούμενα ύδατα» δίνοντας «αέρα στα πανιά» της Τουρκίας την οποία θεωρούν σημαντικό «εταίρο», «σύμμαχο», «συνομιλητή», και τον οποίο πρέπει να «τραβήξουν» από την επιρροή της Ρωσίας.

Η στάση αυτή όχι μόνο δεν αποτρέπει αλλά ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα, και προωθεί της ελληνοτουρκικές διαφορές σε «λύση» υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Οι μύθοι της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων ότι η ενεργή συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή αποτελούν «ασπίδα προστασίας» της ειρήνης, της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, καταρρέουν παταγωδώς από τις ίδιες τις εξελίξεις.

Για να ανοίξει ο δρόμος στην κατεύθυνση κάλυψης των αναγκών του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής, απαιτείται ο λαός να απορρίψει όλα τα εκβιαστικά διλήμματα.

Να οργανώσει την πάλη του για να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και η βάση της Σούδας.

Να χαράξει πορεία για τη δική του εξουσία.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα

Δείτε ακόμα...