Στο ΓΕΕΘΑ οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ για τα F-35

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τους Εκπροσώπους των ΗΠΑ για θέματα Μαχητικών Αεροσκαφών F-35 Colonel Richard P. Carver και την κ. Jessica Danyo. Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Captain Michael E. Biery (USN) και ο Επικεφαλής του Office of Defense Cooperation (ODC) Colonel Kelly MacDonald. Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
EUROKINISSI

Συνε΄χεια στο παζάρι για το επόμενο εξοπλιστικό πακέτο – μαμούθ, τα F-35 είχαμε σήμερα. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τους Εκπροσώπους των ΗΠΑ για θέματα Μαχητικών Αεροσκαφών F-35 Colonel Richard P. Carver και την κ. Jessica Danyo. Στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Ακόλουθος Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Captain Michael E. Biery (USN) και ο Επικεφαλής του Office of Defense Cooperation (ODC) Colonel Kelly MacDonald.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι διαδικασίες προμήθειας των Μαχητικών Αεροσκαφών F-35, το δυνητικό χρονοδιάγραμμα παραγωγής, παραδόσεων και εκπαίδευσης του Ιπτάμενου και Τεχνικού Προσωπικού της ΠΑ, καθώς και το πλαίσιο υποστήριξής των Μαχητικών Αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων των απαιτούμενων υποδομών και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησής τους».

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι η προμήθεια των F-35 είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχυθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας στην κόντρα με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ΓΕΕΘΑ προσθέτει ότι «λαμβανομένων υπόψη των προηγμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων των εν λόγω Μαχητικών Αεροσκαφών 5ης Γενιάς, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της Στρατιωτικής Συνεργασίας της Ελλάδος τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με άλλα κράτη που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του F-35 τόσο διμερώς όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο».

Τέλος προσθέτει ,ότι συζητήθηκαν «και έτερα θέματα υλοποίησης του προγράμματος ως προς την εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή».

Δείτε ακόμα...