Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης

Αναστασιάδης Νεταχιάχου Κύπρος Ισραήλ
Φώτο Αρχείου / Συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, 2/1/2020 / Πηγή: EUROKINISSI

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά την μονοήμερη επίσκεψη εργασίας του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, ενώ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, κατά τις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας θα συζητηθούν θέματα που άπτονται, ανάμεσα σε άλλα, των εξελίξεων στο Κυπριακό, των διμερών σχέσεων, της επικρατούσας κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και της συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ καθώς και θέματα που αφορούν τους τομείς της ‘Αμυνας, της Ενέργειας και του Τουρισμού.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι εξελίξεις γύρω απ’ το κυπριακό. Η λύση που αναζητείται είναι μέρος των γενικότερων ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή και παίρνει υπόψη της τις ανάγκες των αμερικανικών, ευρωπαϊκών και άλλων ενεργειακών μονοπωλίων για την επίσπευση της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Στο παζάρι αυτό γύρω απ’ την κυπριακή ΑΟΖ συμμετέχει και το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...