Στο Καρλόβασι συνεχίστηκε η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ

Στο Καρλόβασι βρέθηκε σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του ΚΚΕ. Ακόμα, συμμετείχαν η Αγλαΐα Κυρίτση επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου και ο Βασίλης Κοσμάς, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Νωρίτερα, τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν επισκεφθεί το Βαθύ, όπου και εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Όπως και το Βαθύ, στο Καρλόβασι επικρατούν εικόνες καταστροφής όπως ρωγμές σε πολλά σπίτια της περιοχής, τη κατεστραμμένη σκεπή του Δημοτικού Σχολείου Πορφυριάδας αλλά και την «κόκκινη» πενταώροφη πολυκατοικία η οποία κρίθηκε ακατάλληλη καθώς επτά από τις κολώνες στήριξής της έχουν κοπεί.

Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη του Κόμματος με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Α. Λυμπέρη, ο τελευταίος αναφέρθηκε στις ζημιές που υπάρχουν στο δήμο και στάθηκε στα Δημοτικά Σχολεία Πορφυριάδας και Κοντακαίικων (που έχει ολοκληρωτικές ζημιές), στο κτίριο του Τμήματος του Πανεπιστημίου και τις οικίες. Είπε ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι και ότι επαρκεί το κλιμάκιο των 30 υπαλλήλων που καλείται να ελέγξει όλα τα κτίρια του δήμου, ιδιωτικά και δημόσια, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Μάλιστα παραδέχθηκε ότι χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι, έχουν ανοίξει όλοι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι (όπως τα σούπερ μάρκετ) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι σε θέση να δεσμευτεί κάτι. 

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα απαίτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών όσο και για τις αποζημιώσεις στο 100% και όχι, όπως γίνεται συνήθως, όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, οι εργαζόμενες λαϊκές οικογένειες, να μένουν στον αέρα χωρίς βοήθεια.   

Δείτε ακόμα...