Στο νοσοκομείο με συμπτώματα ειλεού η Φώφη Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη
Πηγή: Eurokinissi

Εσπευσμένα εισήχθη στον Ευαγγελισμό νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά,  με συμπτώματα ατελούς ειλεού, κατάσταση που οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Η αιφνίδια εξέλιξη, «παγώνει» ουσιαστικά κάθε διαδικασία που αφορά την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος.

Οι τρείς εναπομείναντες διεκδικητές της προεδρίας, δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης πρόκειται άμεσα να αναστείλουν κάθε προεκλογικού χαρακτήρα δραστηριότητα.

Σχετικό μήνυμα έδωσε ήδη η πλευρά Ανδρουλάκη με τον ευρωβουλευτή να αναφέρει πως «εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα». Στο ίδιο πνεύμα θα κινηθεί η στάση του Ανδρέα Λοβέρδου που δήλωσε ότι θα βρίσκεται κοντά στην πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ «ως σύντροφος και ως φίλος» όπως και του Χάρη Καστανίδη.

Όσον αφορά την λειτουργία του κόμματος το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έως και την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, θα βασιστεί στις καταστατικές προβλέψεις που υφίστανται για μία τέτοια περίπτωση. Έτσι η Κεντρική Επιτροπή και τα όργανα του κόμματος θα αναλάβουν τα αντίστοιχα καθήκοντα.

Με ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ανακοίνωσε την αποχώρηση  της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει η κ. Γεννηματά, η οποία το βράδυ της Δευτέρας εισήχθη στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” με συμπτώματα ατελούς ειλεού, “η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία γι αητν εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής”.

Όπως τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι την ανάδειξη της νέας ηγεσίας ως Πρόεδρος και ως βουλευτή, προτεραιότητά της “παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης”.

Ευχές από τον Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, απέστειλε στην Φώφη Γεννηματά το εξής μήνυμα: «Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...