Στο Πεδίον του Άρεως οι διανομείς στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους

24ωρη Απεργία των διανομέων και των εργαζομένων στην εστίαση, Παρασκευή 24/9/21
24ωρη Απεργία των διανομέων και των εργαζομένων στην εστίαση, Παρασκευή 24/9/21

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στην Αθήνα πραγματοποιούν οι διανομείς στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν σε επιφυλακή μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας της «e-food» ότι μετατρέπει 2.016 συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Η εξέλιξη αυτή άλλωστε είναι μια αδιαμφισβήτητη νίκη του οργανωμένου αγώνα των διανομέων, που δεν έβαλαν την ουρά στα σκέλια απέναντι στους εκβιασμούς της εργοδοσίας, αλλά συσπειρωμένοι στα σωματεία τους έδωσαν μαζικό αγώνα, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα.

Η σημερινή απεργία στέλνει μήνυμα ότι η «e-food», συνολικά οι εργοδότες, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί τους δεν έχουν ξεμπερδέψει και δεν θα ξεμπερδέψουν με τους εργαζόμενους διανομείς και τα Σωματεία τους. Τονίζουν ότι ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά και θα συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά τους. 

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Στεφανάκης πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής κατήγγειλε ότι η αστυνομία ρωτάει τους απεργούς κάθε 3 λεπτά προς τα πού θα πάει η πορεία καθώς και οτι έξω από τα γραφεία της «e-food» υπάρχουν δύο κλούβες ΜΑΤ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους βρίσκονται αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πολλές αντιπροσωπείες εργατικών Συνδικάτων όπως: Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ομοσπονδίας Τύπου – Χάρτου, Ομοσπονδίας Λογιστών, Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Φαρμάκου, Συνδικάτου ΟΤΑ, ΕΛΕΠΑ, ΣΕΤΤΑ κ.α.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...