Στοιχεία για συμμετοχή ουκρανικών εργαστηρίων στο στρατιωτικό-βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ παρουσίασε η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε σήμερα στοιχεία από τα οποία, όπως υποστήριξε, προκύπτει ότι οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια για τη χρηματοδότηση βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία.

Αυτά τα εργαστήρια συμμετείχαν στο στρατιωτικό – βιολογικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και ασχολήθηκαν, ειδικότερα, με παθογόνα της πανώλης και του άνθρακα. Ένα δίκτυο με περισσότερα από 30 βιολογικά εργαστήρια που εργάζονται για λογαριασμό του Πενταγώνου δημιουργήθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ συζήτησε τη Δευτέρα, σε συνάντηση με τον Κινέζο πρεσβευτή στη Μόσχα Ζανγκ Χανχούι το ζήτημα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Έγινε ανταλλαγή απόψεων για ορισμένα επίκαιρα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας. Η ρωσική πλευρά επέστησε την προσοχή στα ζητήματα των αμερικανικών στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων στην Ουκρανία και στις σχετικές προσπάθειες σε εξειδικευμένες διεθνείς πλατφόρμες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση.

Οι πλευρές ανέφεραν επίσης την υψηλή αποτελεσματικότητα της ρωσο-κινεζικής συνεργασίας στην εξωτερική πολιτική, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Πηγή: TASS

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...