Στόλτενμπεργκ: Κατά της διενέργειας διάσκεψης με τη Ρωσία για τις σφαίρες επιρροής

ΓΓ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 11/7/2018 / Πηγή: Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε πως είναι κατά της ιδέας για διενέργεια διάσκεψης με τη Ρωσία όσον αφορά στις σφαίρες επιρροής.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche, ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε πως η ιδέα για τη διάσκεψη αυτή, που θα επικεντρώνεται στο προαναφερθέν θέμα, μπορεί να οδηγήσει ισχυρά έθνη στον έλεγχο του τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν οι γείτονές τους. Είπε, μάλιστα πως αυτό θεωρείται από τη Συμμαχία ως ένα βήμα προς τα πίσω ενώ συμπλήρωσε, ότι αυτή η κατεύθυνση θα ήταν απολύτως λανθασμένη.

Αντί της διάσκεψης, ο Στόλτενμπεργκ τάχθηκε υπέρ της συζήτησης με τη Μόσχα για μέτρα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, τον εξοπλιστικό έλεγχο, τη διασφάλιση της διαφάνειας των ασκήσεων και την άμβλυνση των εντάσεων.

Η Ρωσία, από τη μεριά της, έχει επανειλημμένα πει ότι η Δύση χρησιμοποιεί ισχυρισμούς για «επιθετικές ενέργειες» ως πρόσχημα για να αναπτύξει τον στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Πηγή: sputniknews

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...