Στόλτενμπεργκ: «Ο πόλεμος θα τραβήξει σε διάρκεια» δηλώνει ο γγ του ΝΑΤΟ

Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Για έναν μακροχρόνιο πόλεμο, παρά την «αποτελεσματική αντεπίθεση» του ουκρανικού στρατού, έκανε λόγο σήμερα ο γγ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ,  επιβεβαιώνοντας τις προετοιμασίες των ΝΑΤΟικών για μια παρατεταμένη αντιπαράθεση που ενέχει τον κίνδυνο γενίκευσης, ιδίως από τη στιγμή που οι Ευρωατλαντικοί εξοπλίζουν το Κίεβο και εμπλέκονται πολύπλευρα στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του BBC, ο Γ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι «η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στις ρωσικές ήταν πολύ αποτελεσματική», ωστόσο προειδοποίησε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος ότι ο πόλεμος θα τραβήξει σε διάρκεια, καθώς η αντεπίθεση αυτή δεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του πολέμου.

«Είναι βεβαίως εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπόρεσαν να ανακαταλάβουν έδαφος και να καταφέρουν πλήγματα στα ρωσικά μετόπισθεν», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Ταυτοχρόνως χρειάζεται να καταλάβουμε ότι αυτή δεν είναι η αρχή του τέλους του πολέμου, χρειάζεται να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα τραβήξει σε διάρκεια», σημείωσε.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...