Στόλτενμπεργκ: Συγκαλεί εκτάκτως τα όργανα του ΝΑΤΟ για την «ασύνετη και απρόκλητη» επίθεση της Ρωσίας

Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ
Φώτο Αρχείου / Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε ότι συγκαλεί εκτάκτως τα όργανα της λυκοσυμμαχίας για να συζητηθούν ο εξελίξεις. Ο ίδιος μίλησε για «ασύνετη και απρόκλητη» επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. 

Από κοντά, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με κοινή τους δήλωσε καταδίκασαν «σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τον πρόεδρο της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία «εν ονόματι της ανθρωπότητας», όπως είπε. «Οι συνέπειες αυτού του πολέμου θα είναι καταστροφικές για την Ουκρανία και θα καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσε.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου, το οποίο βέβαια έχει γίνει «κουρελόχαρτο» ουκ ολίγες φορές από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τους εταίρους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην G7 για τα μέτρα που θα παρθούν σε βάρος της Ρωσίας. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...