Στον αγώνα για τα δικαιώματά μας

ΤΑΜΣ στον Έβρο 17-18/6/2020

Μειδίαμα και οργή προκαλεί η νέα απόφαση απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων με πρόσχημα την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Προκλητικά και τα προβλεπόμενα πρόστιμα που στοχεύουν κυρίως στο οργανωμένο ταξικό κίνημα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και τα οποία οι κυβερνώντες θεωρούν πως θα παίξουν το ρόλο αναχαίτισης των αγωνιστικών αποφάσεων και δράσεων. Η δράση των φορέων και των σωματείων δεν σταματάει. Η σχέση τους και οι δεσμοί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, δηλαδή με τους γονείς και τα αδέρφια μας είναι σφυρηλατημένη και βαθιά.

Ντροπή στην κυβέρνηση που «γδύνεται» για ακόμη μια φορά και στην ηγεσία της αστυνομίας καθώς συνεχίζεται μια πορεία αποφάσεων-απαγορεύσεων βγαλμένων από μαύρες εποχές, οι οποίες κινούνται ενάντια στην πρόοδο. Το τρένο των αντιδραστικών αποφάσεων με πρόσχημα την πορεία της πανδημίας και τα δήθεν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας συνεχίζεται. Μοιάζει με θίασο, τη σαπίλα και την υποκρισία του οποίου έχουν αποκαλύψει οι υγειονομικοί από πρώτο χέρι όλον αυτό τον καιρό.

Απεναντίας αντιεκπαιδευτική και εγκληματική λέγεται η εφαρμοζόμενη πολιτική στην παιδεία και έκτρωμα το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο, καθώς προωθεί με τέτοιο τρόπο την ακαδημαϊκή αριστεία και την γνωσιακή καταξίωση, αφήνοντας γυμνά από προϋπολογισμό και υποδομές τα ιδρύματα με ελλείψεις σε προσωπικό, με πτυχία αχταρμά, αλλά όργανα καταστολής νεοπροσληφθέντα και εκπαιδευμένα ώστε να παρέχουν υπηρεσίες τριτοβάθμιου ακαδημαϊκού επιπέδου στο ξύλο και τον τραμπουκισμό, οποίου μιλάει και αγωνίζεται κόντρα στη σημερινή σαπίλα. Που θα στέκονται καθημερινά νταβατζήδες στην ίδια τη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων στη συλλογική διεκδίκηση και τα δικαιώματα των νέων. Από την άλλη κατακρεούργηση του εναπομείναντος δημοσίου συστήματος υγείας. Δηλαδή και από τις δύο πλευρές το μέτωπο είναι καυτό και ο λαός οφείλει απάντηση, υπεράσπιση και διεκδίκηση!

Για άλλη μια φορά δεν θα τους περάσει. Όχι στην υγεία και την παιδεία εμπόρευμα! Τα σχέδια τους θα ανατραπούν!

Στρατιώτες από τις μονάδες 558 και 50 ΕΜΑ στρατοπέδου «ΒΙΖΒΙΖΗ» στο Πρωτοκκλήσι Έβρου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...