Στον Έβρο ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ

έβρος

Κλιμάκιο με τους υπουργούς Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και τον Α/ΓΕΕΘΑ βρέθηκε σήμερα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μετέβησαν στο ΕΦ Καστανεών, όπου είχαν ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση και την τήρηση των επαυξημένων μέτρων επιτήρησης.

Στις δηλώσεις απ’ το ΕΦ1 στις Καστανιές Έβρου ο ΥΕΘΑ δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Βρεθήκαμε εδώ στο φυλάκιο των Καστανεών πάλι, προκειμένου να κάνουμε μια ανασκόπηση της κατάστασης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη διάλυση του καταυλισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας και την απομάκρυνση των μεταναστών”.

Ενώ συνέχισε “Αυτό που οπωσδήποτε λέμε είναι ότι δεν λήγει ο συναγερμός. Οι Δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και απλά προσαρμόζονται, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν στο μέλλον -ακόμα πιο θωρακισμένοι, ακόμα πιο έτοιμοι, ακόμα πιο εξοπλισμένοι- ό,τι προκύψει”.

Ο υπουργός τονίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα ενδεχομένως με νέα οχήματα, σαν τα καναδικά οχήματα MRAP Τyphoon GSS-300, που είδαμε να στέλνονται το προηγούμενο διάστημα ή ακόμη μπορεί να ζητήσει μεγαλύτερη ενίσχυση από τον FRONTEX και την ΕΕ.

Για το θέμα του κορονοϊού και των μέτρων προστασίας σημείωσε: “Επίσης είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε για τη λήψη μέτρων υγειονομικής προφύλαξης και λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ότι όλα τα Στελέχη εδώ είναι καλυμμένα πλήρως όσον αφορά στις προφυλάξεις που πρέπει να έχουν”.

Βεβαίως οι καταγγελίες τόσο απ’ την Ομοσπονδία των στρατιωτικών όσο και απ’ τους στρατευμένους για την έλλειψη ή την μη τήρηση των κανόνων προστασίας απ’ τον ιό είναι καθημερινές. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει σοβαρά αυτές τις καταγγελίες και να δώσει άμεση λύση προτού να είναι αργά.

Δείτε ακόμα...