Στον κουβά…

Καπιτώλιο - Έδρα του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ - Ουάσιγκτον

Μεγαλύτερη αγωνία και από τα αμερικανικά δίκτυα είχαν κάποια ΜΜΕ στη χώρα μας, για τη σύνθεση της Γερουσίας των ΗΠΑ. Στις ανταποκρίσεις τους ξεχωρίζει ο «γερουσιαστής με τα τατουάζ και την κουκούλα», που «κατατρόπωσε» τον «υποψήφιο – φίλο του Ερντογάν».

Το σίριαλ αυτό έρχεται μετά το «ποντάρισμα» στον γνωστό Μενέντεζ και τα «εμπόδια» που θα έβαζε στις ΗΠΑ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, τα οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκαν «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Αντίστοιχα «πονταρίσματα» έκαναν βέβαια και στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, επικαλούμενοι την καταγωγή και το …χωριό του στην Αιτωλοακαρνανία.

Όμως, μόλις μια βδομάδα πριν, ξεφούρνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη γραμμή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ: «Βρείτε τα με την Τουρκία – λύστε τις διαφορές σας», στο όνομα της ΝΑΤΟικής συνοχής. Δεν λέμε λοιπόν, φιλότιμη είναι η προσπάθεια που κάνουν τα παπαγαλάκια της «ελληνοαμερικανικής συνεργασίας» να πλασάρουν στον λαό τα περί «φιλελλήνων στις ΗΠΑ» που τάχα «μας θωρακίζουν» απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Όμως, επειδή κάτι τέτοιες προσδοκίες πάνε πάντα στον «κουβά», το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται. Πόσο μάλλον όταν ασχολούνται μέχρι και με τα φούτερ που φορούν οι υποψήφιοι γερουσιαστές των ΗΠΑ…

Το σχόλιο από τον Ριζοσπάστη

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...