Στους λαούς ο βαρύς λογαριασμός των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Τις πραγματικές αιτίες της ακρίβειας και τα νέα βάρη που επιφυλάσσουν οι νέες ανακοινώσεις της Κομισιόν για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Tα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά βιώνουν αβάσταχτες ανατιμήσεις και στερήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και είδη λαϊκής κατανάλωσης, με κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης. Ζουν τα αποτελέσματα της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης, της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και των αλλεπάλληλων ανταγωνισμών και κυρώσεων.

Με επιδοτήσεις και δάνεια για κοινές παραγγελίες θα ξαναπληρώσει ο λαός την κερδοφορία των ευρωενωσιακών ενεργειακών ομίλων. Οι  συστάσεις της Κομισιόν κι οι κυβερνήσεις ρίχνουν την «ατομική ευθύνη» στο λαό χρεώνοντάς τον ως και για … «σπατάλες στο ρεύμα» κι επιβάλλουν τα «καλά και συμφέροντα» των  ευρωενωσιακών μονοπωλίων της ενέργειας που  κάνουν μπίζνες με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα μεθοδεύουν και την προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού LNG με τους Έλληνες εφοπλιστές να θησαυρίζουν διπλά μεταφέροντας και αυτό και το ρωσικό πετρέλαιο.

Ο λαός να μη γίνει σάκος του μποξ των ανταγωνισμών ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ με την καπιταλιστική Ρωσία. Να δυναμώσει η πάλη του για τα δικά του συμφέροντα, για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολεμικούς εξοπλισμούς,  απόσυρση από τις κυρώσεις, κατάργηση των έμμεσων φόρων και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...