Στρατευμένοι: Καραντίνα και στις μονάδες -Τέλος οι έξοδοι

Αύριο ξεκινά από τις 06:00 το πρωί το #lockdown2 για όλη την επικράτεια. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, επανέρχεται το sms για τις μετακινήσεις, απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 21:00, είναι τα βασικά μέτρα που αποφάσισε χθες η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των ειδικών.

Απ’ τα μέτρα αυτά φαίνεται πως δεν εξαιρέθηκαν οι οπλίτες θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του alt.gr, ήδη σε αρκετές μονάδες έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης των εξόδων απ’ τη μονάδα.

Όπως συνέβη και στο πρώτο lockdown εκτός της μονάδας μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι έχουν υπηρεσιακό σημείωμα. Το μόνιμο προσωπικό θα μπορεί κανονικά, όπως και την άνοιξη να εισέρχεται και να εξέρχεται κανονικά, σύμφωνα με το ωράριο υπηρεσιών.

Ήδη κάποιες μονάδες έχουν προσαρμόσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ένα οριζόντιο μέτρο τροποποίησης του προγράμματος εκπαίδευσης και υπηρεσιών των μονάδων.

Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο οφείλει, έστω και τώρα, να λάβει σοβαρά υπόψη του την κατάσταση η οποία εξελίσσεται πιο δραματικά απ΄το πρώτο κύμα της πανδημίας και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας στρατευμένων και μόνιμου προσωπικού.

Προς το παρόν το ΓΕΕΘΑ έχει ανακοινώσει μερίδα μέτρων, απ’ τα οποία απουσιάζει το σημαντικότερο, αυτό των διαγνωστικών τεστ.

Δείτε ακόμα...