Επικοινωνία του alt.gr με στρατιώτες από 96 ΑΔΤΕ από Χίο

Χίος, Οινούσσες, 96ΑΔΤΕ Στρατιώτες με ΑΓΕΣ

Το alt.gr επικοινώνησε με φαντάρους από την Χίο όπου μας μετέφεραν την αγωνία τους για τις συνθήκες διαβίωσης και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως μας ενημέρωσαν από τις 22/3 οι φαντάροι δεν έχουν εξόδους για λόγους προστασίας από τον ιό. Επιπλέον κόπηκε η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων.

Οι στρατιώτες καταγγέλλουν ότι παρά τα μέτρα που έχουν διαβιβαστεί απ’ το Υπουργείο Άμυνας προς τις μονάδες, ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Σε όλα τα στρατόπεδα της Χίου οι στρατιώτες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον σε πολύ μικρούς θαλάμους με ελάχιστα μέτρα υγιεινής και προστασίας. 

Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν:

“Είμαστε 40 – 50 στρατιώτες σε μικρούς θαλάμους για τις βασικές ανάγκες ύπνου και ενδιαίτησης σε πολλά στρατόπεδα του νησιού. Τα στρατόπεδα έχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα δεν υπάρχει ούτε για δείγμα). Πολλοί στρατιώτες έχουν αναγκαστεί να προμηθευτούν τα απαραίτητα με δικά τους έξοδα. Αυτό το μεγάλο ποσοστό στρατιωτών αναγκάζεται να χρησιμοποιεί αυτές τις 3 – 4 τουαλέτες και μπανιέρες, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες υγιεινής. Κατά τα άλλα, στα εστιατόρια υποχρεώνουν τους στρατιώτες να τρώνε κρατώντας αποστάσεις. 

Η διαβίωση στα στρατόπεδα που σήμερα στοιβαζόμαστε χρειάζεται και κάποιους κανόνες υγιεινής και προστασίας που πρέπει το ίδιο το κράτος να μας παρέχει και μετά να μας κουνά το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης”.

Οι στρατιώτες ζητούν απ’ το Υπουργείο να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στα στρατόπεδα.

Δείτε ακόμα...