Στρατιώτες από μονάδες Χίου: Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα!

Διοικητήριο 96 Ανώτερη Διοίκηση Τάγματος Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Χίος
Φώτο Αρχείου / Διοικητήριο 96 Ανώτερη Διοίκηση Τάγματος Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) Χίος / Πηγή: Eurokinissi

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, φούντωσαν οι συζητήσεις και οι προβληματισμοί ανάμεσα στους νέους στρατευμένους στις μονάδες μας.

Η τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν για καιρό στο έδαφος της έντασης και του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ και Ρωσίας έδειξε για ακόμη μια φορά πως οι λαοί είναι αυτοί που καλούνται «να πληρώσουν τα σπασμένα» και πως η αντιπαράθεση γίνεται για τα κέρδη του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου. 

Στην απέναντι όχθη βρίσκονται τα λαϊκά προβλήματα των νέων στρατευμένων που όχι απλά είναι εδώ, μέσα στα στρατόπεδά μας, αλλά και οξύνονται μετά τη νέα πολεμική σύρραξη: νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες τις δικές μας και των γονιών μας με ακρίβεια βασικών αγαθών, αύξηση της τιμής των καυσίμων, ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για τις οικογένειές μας και νέο γύρο πολεμικών εξοπλισμών. 

Την ώρα που η κυβέρνηση στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, εμπλέκοντας τη χώρα μας ενεργά στον πόλεμο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και υποθηκεύοντας τις ζωές και το μέλλον μας, οι νέοι στρατευμένοι δηλώνουμε : 
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! 

· Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος 
· Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας
· Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου
· Άμεση απεμπλοκή της χώρας από ΝΑΤΟ και ΕΕ

Στρατιώτες από μονάδες της Χίου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...