Στρατιώτες από το 649 Τ.Ε της Σάμου

samos_1
Πηγή: Eurokinissi

Οι στρατιώτες από το 649 Τ.Ε. της Σάμου χαιρετίζουμε την προσπάθεια του alt.gr να να αναδείξει τα ζητήματα τις επικαιρότητας καθώς και να ακουστεί η φωνή των οπλιτών  παραπάνω.

Μόνιμο θέμα συζήτησης στη Σάμο είναι η έκρυθμη κατάσταση με το προσφυγικό καθώς και τα γεγονότα  στον Έβρο  που μόνο αδιάφορους δε μπορούν να μας αφήνουν. Τις προηγούμενες μέρες γίναμε θεατές της τακτικής της κυβέρνησης να στέλνει  ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου με ανεξέλεγκτες προεκτάσεις.

Τα δίκαια αιτήματα των κινητοποιήσεων ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή δομών μας βρίσκουν σύμφωνους. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγραφα ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Αντί αυτού τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει στείλει δυνάμεις καταστολής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο μιλώντας για ασύμμετρη απειλή.

Δε βγάζει άχνα όμως για την προκλητικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν όπως και για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία που δημιουργεί καραβάνια προσφύγων.   Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της θητείας μας, η φύλαξη των συνόρων είναι δεδομένη για εμάς που  υπηρετούμε στην παραμεθόριο ενάντια σε όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Είναι απαράδεκτο όμως η κυβέρνηση να τοποθετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι σε άοπλους ανθρώπους βάζοντας τη στρατευμένη νεολαία της χώρας μας σε επικίνδυνα ρόλο.  Εάν η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει τσαμπουκά να το κάνει στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ που έχουν μετατρέψει τη χώρα και τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Να μαζέψει τώρα τις Ένοπλες φασιστικές συμμορίες που δρουν-περιπολούν κατά μήκος των συνόρων ανενόχλητες από τις αρχές και ουσιαστικά νομιμοποιείται η φασιστική τους δράση.

Στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή. Στεκόμαστε απέναντι σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ που στερούν από τους ίδιους ανθρώπους το δικαίωμα στη ζωή.   

Στρατιώτες από το 649 Τ.Ε. Σάμου

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...