Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ – Παναγιωτόπουλος: Επιβεβαίωσε ότι οι υπέρογκοι εξοπλισμοί είναι ΝΑΤΟϊκοί

Συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Αρχηγών Άμυνας, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021. – EUROKINISSI

Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα έχοντας μια ατζέντα που καίει.

Στα πλαίσια της έντονης αντιπαράθεσης με μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, η αντιμετώπιση των «κινδύνων» για το «Δυτικό στρατόπεδο», εκφράστηκε πολύπλευρα στη συζήτηση που αναπτύχθηκε απ’ τους επικεφαλής, πολιτικούς και στρατιωτικούς, των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε σειρά παρεμβάσεών του στο διήμερο, ξεπλένοντας τις επεμβάσεις και πολέμους της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και επιστρατεύοντας τα νέα προσχήματα για τα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, είπε ότι «η Συμμαχία μας πάντοτε προωθούσε τη δημοκρατία πέρα από τα σύνορα των κρατών – μελών της, ένας πολεμιστής ενάντια στον απολυταρχισμό και τον λαϊκισμό σε παγκόσμια κλίμακα».

Αξίζει, δε η τοποθέτηση του Υπουργού σχετικά με τον στρατιωτικό εξοπλισμό και το κυνήγι στο οποίο έχει επιδοθεί η κυβέρνηση με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Αντίθετα με τα όσα ισχυριζόταν η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και συζητήθηκε στη Βουλή η αγορά των γαλλικών «Rafale», ο Ν. Παναγιωτόπουλος ήταν σαφής:

«… η Ελλάδα έχει προσφάτως προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό, ενισχύοντας συνολικά τις στρατιωτικές της δυνατότητες, μια εξέλιξη που μπορεί να έχει μόνο θετική επίδραση στην ευρύτερη δυνατότητα της Συμμαχίας στην Άμυνα – Αποτροπή».

Η κυβέρνηση που αξιοποίησε και συνεχίζει να αξιοποιεί την ένταση με την Τουρκία για να πείσει τον λαό ότι οι εξοπλισμοί είναι αναγκαίοι για την άμυνα, κρύβει σκόπιμα ότι ότι όταν μιλάμε για εξοπλισμούς, μιλάμε για μεγάλα επιχειρηματικά αλλά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Το εξοπλιστικό πακέτο δεν έχει ως προτεραιότητα την άμυνα του λαού και της χώρας, την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αντίθετα, στόχος του είναι να υποστηρίξει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της ΕΕ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Τον ίδιο στόχο υπηρετούν συνολικά η δομή και η διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γίνονται με αυστηρά ΝΑΤΟικά κριτήρια, σε βάρος των στρατευμένων παιδιών, του λαού και της χώρας.

Αυτό ακριβώς, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας στην Στρατιωτική Επιτροπή τον δολοφόνων του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, η ελληνική κυβέρνηση δεν χάνει την ευκαιρία να «ευλογάει τα γένια της» για την κάλυψη του αιματοβαμμένου πλάνου του 2% των αμυντικών δαπανών για το ΝΑΤΟ.

Η τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για τα «Rafale»

Στη συζήτηση που έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη στη Βουλή για την αγορά των «Rafale» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είχε σημειώσει πως οι εξοπλισμοί είναι πρωτίστως για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με τον λαό να πληρώνει κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ που τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ο.Π.

Δείτε ακόμα...