Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Συνέδριο Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε Επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ξεκίνησαν χθες Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη οι εργασίες της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδίων της λυκοσυμμαχίας. Η επίσημη έναρξη έγινε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Η τριήμερη συνεδρίαση πραγματοποιείται στη «σκιά» των πρόσφατων ανακοινώσεων για τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ – Βρετανίας – Αυστραλίας απέναντι στην Κίνα.

Η «ατζέντα» περιλαμβάνει τις εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και την εξειδίκευση των νέων «στρατηγικής σημασίας» αποφάσεων που πήρε το ΝΑΤΟ στις πρόσφατες Συνόδους του. Συγκεκριμένα, «η υλοποίηση των δύο νέων θεσμικών προσεγγίσεων με τίτλους “Αποτροπή και Άμυνα της Ευρω-Ατλαντικής Περιοχής” και “Προεξάρχον Κείμενο Διεξαγωγής Πολέμου ΝΑΤΟ” και η πρωτοβουλία “ΝΑΤΟ 2030″», δηλαδή το σύνολο της επιθετικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ για την επόμενη δεκαετία. Πρόκειται για σχέδια – όλεθρο για τους λαούς, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με Κίνα και Ρωσία.

Περιγράφοντας τη σημασία που έχει αυτή η συνεδρίαση για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος, Ρομπ Μπάουερ, ανέφερε ότι η επιτροπή παρέχει «σημαντικές στρατιωτικές πληροφορίες» διαδραματίζοντας καίριο ρόλο αναφορικά με «την ετοιμότητα του ΝΑΤΟ να ανταποκριθεί στις διεθνείς προκλήσεις». Με το βλέμμα στραμμένο στις νέες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ για την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Κίνας, χρησιμοποίησε μια ρήση του Ηράκλειτου για να τονίσει ότι «ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και πρέπει πάντοτε να είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε»…

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ, καθώς όπως είπε, «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα σκληρό κρίκο της συμμαχίας».

«Έτοιμη να συνδράμει η Ελλάδα»…

Ειδικά για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλες τις βρωμοδουλειές του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επικαλέστηκε τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφού αναφέρθηκε στις «σημαντικές προκλήσεις που απειλούν τη σταθερότητα όπως είναι η ενεργειακή ασφάλεια και η παράνομη μετανάστευση», διεμήνυσε ότι «σε αυτό το περιβάλλον, η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης, για να προωθήσουμε τη δημοκρατία, το διάλογο, την ειρήνη» όπως βέβαια τον εννοούν οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες.

Ο δε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα συνεισφέρει στην ετοιμότητα δράσης της Συμμαχίας απέναντι στις απειλές και τις προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στη «μεγαλύτερη ισχύ» που έχει το ΝΑΤΟ, η οποία είναι η «προσαρμοστικότητα» του «σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκαν τη Σούδα, όπου ο στρατηγός Φλώρος ανέπτυξε τη σημασία της βάσης για τους επιθετικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας, σημειώνοντας πως «η στρατηγική σημασία της Κρήτης είναι πολύ σημαντική για ολόκληρο το θέατρο της Ανατολικής Μεσογείου», καθώς «διευκολύνει στο έπακρο όλες τις δραστηριότητες που διεξάγουμε με όλους τους συμμάχους και εταίρους μας διεθνώς. Δραστηριότητες που επικυρώνουν τον εκτεταμένο ρόλο της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεών της, έναν αξιόπιστο πάροχο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...