Στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο έπληξε η Ρωσία

Στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου έγινε σήμερα το πρωί στόχος βομβαρδισμού, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ σχετική ανακοίνωση έγινε και από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το εργοστάσιο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και αστυνομικών βρίσκονται στον τόπο της επίθεσης και εμποδίζουν την πρόσβαση στο συγκρότημα του εργοστασίου, απ’ όπου υψώνεται καπνός. Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο Facebook πως δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν κτίρια παραγωγής εργοστασίου τεθωρακισμένων οχημάτων στο Κίεβο και μια εγκατάσταση επισκευής στρατιωτικών εξοπλισμών στο Μικολάγιφ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα πλήγματα έγιναν με υψηλής ακριβείας όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ρωσία κατέρριψε επίσης ένα ουκρανικό αεροσκάφος SU-25 κοντά στην πόλη Ιζιούμ στην περιφέρεια του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το «Ιντερφάξ», επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...