Στρατιώτης από 301 ΕΒ: Είναι υποχρέωση του καθενός η συμμετοχή στην αγωνιστική συγκέντρωση των Συνδικάτων το Σάββατο στο Σύνταγμα

Ορκωμοσία Φαντάροι

Τις μέρες που πέρασαν είδαμε άλλη μια φορά μπροστά σε μια κακοκαιρία να κινδυνεύουν ζωές, να καταστρέφονται περιουσίες, να κλείνουν δρόμοι, να εγκλωβίζονται άνθρωποι λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας. Ο περίφημος κρατικός μηχανισμός που κυβέρνηση – Περιφέρειες – Δήμοι έβγαιναν σε κανάλια όλο το Σαββατοκύριακο και δήλωναν ότι είναι πανέτοιμος μέσα σε λίγες ώρες παρέλυσε. Ένα κράτος που είναι επιλεκτικά «ανίκανο» για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να προστατέψει το λαό γιατί πολύ απλά, ούτε θέλει, ούτε μπορεί, όταν δεν παίρνει από νωρίς τα αναγκαία μέτρα και εξοπλισμό. Όταν τα πάντα σχεδιάζονται στη λογική κόστους-οφέλους και όχι με άξονα τις λαϊκές ανάγκες.

Όσα συγνώμη και να ζητήσει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του (αφού πρώτα άφησαν να εννοηθεί ότι φταίνε οι πολίτες που βγήκαν από τα σπίτια τους), όσο κι αν ρίχνουν το μπαλάκι στην διοίκηση της Αττικής Οδού δεν μπορούν να κρύψουν την συνενοχή τους. Είναι συνένοχοι για την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, όταν έχουν παραχωρήσει όλους τους μεγάλους δρόμους σε ιδιώτες οι οποίοι για να εξασφαλίσουν την μέγιστη κερδοφορία τους δεν παίρνουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είναι συνένοχοι με τα μονοπώλια στην ενέργεια όταν για μέρες ολόκληρες μένουν περιοχές χωρίς ρεύμα το οποίο τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα λόγω των «πράσινων» deal. Είναι συνυπεύθυνοι με την εργοδοσία όταν εργαζόμενοι μένουν μέσα στους χώρους δουλειάς αποκλεισμένοι και διανομείς βγαίνουν με τα πόδια μέσα στο χιόνι.

Το παραμύθι  των ακραίων καιρικών φαινομένων και της επίκλησης της ατομικής ευθύνης έχει κουράσει. Οι νέοι στρατευμένοι καθώς και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που έχουν κληθεί αυτές τις μέρες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα πως καμιά κυβέρνηση και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία του λαού, όσο θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων. Είναι υποχρέωση του καθενός η συμμετοχή στην αγωνιστική συγκέντρωση των Συνδικάτων το Σάββατο 29/1 στο Σύνταγμα.

Παντελής Θεοδωρόπουλος,  301 ΕΒ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...