Στρατιώτης από τη Λήμνο: Καμιά εμπλοκή στο πόλεμο των ιμπεριαλιστών, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα!

Στρατός Λήμνος
Πηγή: Eurokinissi

Οι φαντάροι παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, και ανησυχούμε βλέποντας την ένταση της εμπλοκής της χώρα μας σε αυτόν. Οι ανταγωνισμοί για το φυσικό αέριο και τους δρόμους μεταφοράς του, αλλά και η περικύκλωση της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ, πυροδότησαν τη φωτιά του πολέμου.

Ως φαντάρος, επικαλούμενος τη τιμή και τη συνείδηση μου υποσχέθηκα να υπερασπιστώ την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας και του λαού μας. Δεν υποσχέθηκα να υπερασπιστώ ούτε νατοϊκές, ούτε αμερικανικές σημαίες και να πολεμήσω για αλλότρια συμφέροντα μακριά απ’ τη χώρα μας. Η παρουσία του αεροπλανοφόρου Τρούμαν στο Αιγαίο αποτελεί ύψιστο κίνδυνο για όλους μας και όχι ασπίδα προστασίας, όπως υποστηρίζουν οι κεφαλαιοκράτες και τα κόμματα τους. Οι φαντάροι δεν έχουμε δουλειά έξω από τα σύνορα, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού και επωμιζομαστε τις συνέπειες του πολέμου αυτού σε κάθε επίπεδο, όπως ακριβώς και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός.

Στη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, γυρνούσαν απ’ κει φέρετρα με Έλληνες φαντάρους. Δε πρόκειται να δεχθούμε την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης ούτε σε αυτόν, ούτε σε κανέναν άλλον πόλεμο που δήθεν διενεργείται για την αποκατάσταση της ειρήνης.

Χαιρετίζω την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Απριλίου και ιδιαίτερα την διαμαρτυρία όλων όσων βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα κατά της παρουσίας των ΝΑΤΟϊκών αρμάτων στη χώρα μας. Εκφράζω την αντίθεσή μου σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταδικάζω την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν. Η μόνη ελπίδα για ένα ειρηνικό μέλλον, με τους λαούς αδελφωμένους, είναι ο αγώνας ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και η ανατροπή του σάπιου συστήματος που τον γεννά.

Θανάσης Σκούφιας,
στρατιώτης 88ου Λόχου Διαβιβάσεων, Λήμνος

Δείτε ακόμα...